Menu
EUR

Boot accu’s & toebehoren

Of u nou op zoek bent naar een boot accu voor het huishouden, een startaccu of een acculader voor de boot, RubberbootExpert heeft het allemaal

Welke boot accu kopen?

Weet u niet zeker welke accu u moet kopen voor uw boot? Dan is het belangrijk dat u eerst kiest waarvoor u de accu nodig heeft. Zo zijn er accu’s die helpen bij het starten van de boot (startaccu’s) en accu’s die uw huishoudelijke producten van stroom voorzien. Startaccu’s zijn voornamelijk geschikt om in korte tijd veel stroom te leveren. Ze zijn onderhoudsvrij en geschikt voor binnen- en buitenboordmotoren. Naast startaccu’s, verkopen wij ook semi-tractie accu’s en lithium accu’s (huishoudelijke accu’s) voor de boot. Deze hebben, in tegenstelling tot de startaccu’s, juist de functie om langdurig stroom te geven. Denk hierbij aan stroom voor verlichting, een fluistermotor of bijvoorbeeld voor de koelkast.

Accu capaciteit

Zodra u weet welke accu u nodig heeft, moet u kiezen wat voor capaciteit (ah) er nodig is voor uw boot accu. Dit is vooral afhankelijk van de aangesloten apparatuur en het gebruik hiervan. Is een vermogen van 230 Ah niet voldoende? Dan is het ook mogelijk om meerdere accu’s te gebruiken en zo een hoger vermogen te creëren (parallel schakelen). Wat ook niet vergeten moet worden is dat de gekozen accu ook bij de lader moet passen als u die al heeft. Om een accu of accupakket goed te kunnen laden moet deze minimaal 10% (max 30%) van de accucapaciteit aan laadstroom kunnen leveren. Voorbeeld: u heeft een accu van 100 ah, dan moet de lader minimaal 10 ampère zijn. Voor meer info mag u altijd bellen, malen of app'n.

Onderhoud & levensduur

Naast boot accu’s verkopen we ook diverse boot accu accessoires en onderdelen om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk kan genieten van uw accu. Ook kunt u zelf verschillende taken verrichten om zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van uw boot accu. Zorg er bijvoorbeeld voor dat uw accu volledig is opgeladen na het vaarseizoen, u ook in de winter de boot accu oplaadt en dat u een lader gebruikt met een juiste laadstroom en spanning. In de winter adviseren wij om de accu's af te koppelen en minimaal 1x per maand te laden.

Persoonlijk advies

Heeft u nog vragen? Twijfel niet om contact met ons op te nemen voor een uitgebreid advies. Zowel online als in de winkel staan we klaar om ervoor te zorgen dat u zorgeloos op pad kan met uw boot. Als u foto's en afmetingen van de huidige accu's stuurt via de mail ([email protected]) of app (073-6445734 bedrijfs WhatsApp), dan zoeken wij het voor u uit en bieden u de juiste accu's aan.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen