Xenteq Acculader 12 volt 15 ampère type TBC 612-1-15

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Xenteq
€ 315,95 Incl. btw
Levertijd: 2 - 6 werkdagen
EAN code:
8718247111008
SKU code:
Xenteq TBC 612-1-15 acculader

De Xenteq TBC 612-1-15 is een 12 volt 15 ampère volledig automatische acculader en druppellader in één. Hierdoor kan de lader permanent aan de netspanning en aan de accu aangesloten blijven. De acculader is spatwaterdicht (IP647) en schokbestendig door een extra sterke behuizing met deels ingegoten kunsthars. Hierdoor is de lader in zeer veel omstandigheden te gebruiken en is hij makkelijk in te bouwen. De TBC 612-1-15 zorgt dat alles optimaal wordt geladen en deze bevat verschillende laadprogramma's en kan zo optimaal worden afgestemd op het type accu (Gel, AGM, nat, semi-tractie, vol-tractie, calcium en spiral) en nagenoeg elke situatie. Dit is eenvoudig te bepalen met de 'mode' knop. De lader heeft bijvoorbeeld een speciaal laadprogramma voor accu's die regelmatig diep ontladen worden om het sulfaat af te breken. Hij doorloopt hierbij een extra laadfase waarbij de laadspanning naar een hoger niveau gaat.

De TBC 612-1-15 is tevens voorzien van een microprocessor die zorgt voor een betrouwbare, stabiele lading. Daarnaast beschikt de lader ook over laadtijdsbewaking wat ervoor zorgt dat een kapotte accu niet doorgeladen wordt. Het spanningsverlies over de laadkabels wordt automatisch gecompenseerd. De TBC 612-1-15 kan continu aan de accu en netspanning gekoppeld blijven (ook tijdens belasting van de accu) waardoor hij ook perfect is voor inbouw. Het is geen probleem als er gelijktijdig meerdere voedingsbronnen, zoals een dynamo of zonnepaneel, aangesloten zijn.

Optioneel (vooraf als extra te bestellen) is de temperatuursensor type BTC 100. Hiermee kunt u de accutemperatuur tijdens het laadproces monitoren. Er wordt dan een correctie op de laadspanningen aangebracht als de accu bijvoorbeeld heet wordt. Deze sensor wordt in de fabriek al ingebouwd om de spatwaterdichtheid te kunnen waarborgen. Dit dient u dit dus voor het bestellen al aan te geven omdat het achteraf monteren van de sensor niet meer mogelijk is. Hiervoor kunt u het beste even contact met ons opnemen. De lengte van de kabel van de temperatuursensor is ca. 5 meter.

De kenmerken van de Xenteq op een rij: 

 • Eenvoudige bediening
 • Vol automatisch
 • Beschermd inwendige elektronica
 • Voor 12 volt accu's 
 • Laadvermogen 15 ampère
 • Laad 12 v accu's van 75 tot 150 Ah
 • Ook als directe voeding te gebruiken
 • Voor laden, druppelladen / onderhoudsladen
 • A-kwaliteit en Nederlands product
 • Stof en spatwaterdicht = IP647
 • Laad alle types: start, semitractie, gel, AGM, calcium

Specificaties van de Xenteq TBC 612-1-15:

Merk Xenteq
Type  TBC612-1-15
Ampère  15 A
Voltage 12 V
Laadbereik 75 tot 150 Ah
Lengte 20 cm
Breedte  20 cm
Hoogte 11 cm
Gewicht 7,0 kg
Bescherming IP647


Wij hebben bijna het hele complete assortiment op voorraad maar deze Xenteq lader heeft een levertijd van 2-6 werkdagen. Prijzen zijn inclusief b.t.w. 

Vandaag online besteld, binnen enkele werkdagen in huis, afhalen kan natuurlijk ook.
  

De beschermingsgraad wordt aangegeven met de letters ‘IP’ (International Protection), gevolgd door twee of drie getallen die aangeven aan welke voorwaarden de lader voldoet. Het eerste cijfer heeft betrekking op de stofdichtheid, het tweede cijfer op de vloeistofdichtheid en het derde cijfer heeft betrekking op de slagvastheid. Bij de TBC 612-1-15 is dat IP647.
Dit staat voor het volgende:
6 = Aanrakingsveilig door geheel gesloten behuizing, complete beschermt tegen stof.
4 = Plensdicht, de lader is beschermt tegen besproeiing van water.
7 = De lader kan een slagkracht verdragen van max. 6,0 Joule (6 Nm).

Heeft u vragen bel dan 073-6445734 of mail [email protected] of kom langs.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen